Starten als Technisch VA

🕑 21 december 2023

Zou jij ook wel overal ter wereld willen kunnen werken als ‘Digital Nomad’? Of ben je gewoon geinteresseerd hoe het is om te starten als Technisch VA ? Lees dan deze blog waarin ik mijn reis met je deel van ‘gewone’ VA naar Technisch Virtueel Assistent.

Van allround-VA naar Technisch Virtueel Assistent

Toen ik begon als VA richtte ik mij in het begon voornamelijk op administratieve taken en boekhouding. Dit was met mijn assistent-accountancy achtergrond een logische keuze, beginnen met wat ik al wist.

Door het samenwerken met verschillende soorten (online) ondernemers kwam ik steeds meer in aanraking met de online technieken en pakte daarbij ook steeds meer taken op die hier verband mee hielden.

En wat bleek? Ik vond deze kant van een online bedrijf zo leuk, dat toen ik een advertentie voorbij zag komen voor de pilot-groep van de Technisch VA opleiding van Wendy van Natuurlijk Online, ik zonder er lang over na te denken direct instapte.

Mijn ervaring met de opleiding van Natuurlijk Online

In de opleiding leer je ontzettend veel over technische systemen en de tools die je kunt inzetten om processen te optimaliseren en automatiseren waar mogelijk. Denk hierbij aan:

 • Inrichten van een online academie met Learndash en/of WP Fusion
 • Creëren van een aantrekkelijke opt-in pagina
 • Slimme bedankpagina voor nieuwe aanmeldingen
 • Bouwen van een effectieve mailfunnel
 • Opstellen van een converterende verkooppagina’s
 • Het integreren van een soepel betaalsysteem
 • Het opzetten van advertenties op Social Media
starten als technisch va met de technisch va opleiding van natuurlijk online

Op het moment van schrijven bestaat de Technisch VA opleiding uit de volgende modules:

 • Succesvol Adverteren met een Weggever
 • Bouw een converterende DIVI website
 • Automatisch verkopen met een effectieve marketing funnel
 • Online Academie Bouwen met Poppyz (van Simone Levie)
 • Online Academie Bouwen met Learndash en/of WP Fusion
 • Plug & Pay (IMU)
 • The Huddle (IMU)
 • Jouw VA Onderneming
 • en nog veel meer…

Je krijgt niet alleen lifetime toegang tot deze modules. De opleiding biedt nog vele extra’s, zoals een levendige community van alle deelnemers. In deze community kan je al je vragen stellen en successen delen. Iedere week hebben ze een online technisch vragenuurtje, waar ze waar mogelijk direct jou vragen beantwoorden. Ook kan je ze altijd via de supportdesk benaderen en is er maandelijks een groeps coachcall en masterclass waar je aan deel kan nemen.

Ik heb er heel veel aan gehad. Dankzij de opleiding heb ik mijn aanbod kunnen uitbreiden en is iedere dag weer anders. Er is nog steeds heel erg veel vraag naar (goede) technische VA’s, maar het aanbod is klein. Om werk heb ik tot nu toe eigenlijk nooit verlegen gezeten, waarmee de investering die is gedaan binnen no-time was terugverdiend.

Hoe ziet een werkdag eruit als Technisch VA?

Als Technisch VA ben ik in principe verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van online academies, websites, funnels, betaalpagina’s en nog veel meer. Ik zorg ervoor dat achter de schermen alles technisch goed in elkaar zit zodat het aan de voorkant vlekkeloos verloopt.

Het leuke aan dit vak is dat eigenlijk iedere dag weer anders is. Zo ben ik op dit moment bezig met het bouwen van een online academie in Learndash voor de ene klant. En weer voor een ander ben ik bezig met het inrichten en koppelen van Kennis.shop aan Moneybird en ActiveCampaign om vervolgens de benodigde betaalpagina’s en producten aan te maken zodat we het verkoopproces volledig automatisch kunnen laten verlopen.

Is een onderneming als technisch VA iets voor jou?

Als vrijheid en flexibiliteit belangrijke persoonlijke waarden voor jou zijn dan is werken als technisch VA zeker iets voor jou. Als technisch virtueel assistent ben ik volledig locatie-onafhankelijk en heb ik inmiddels gewoond en gewerkt vanuit onder andere Australie, Nieuw-Zeeland en Fiji. Ik bepaal mijn eigen werktijden. Als ik er een dagje opuit wil met mijn honden dan kan dat gewoon zonder dat ik hiervoor een baas hoef in te lichten, of nog erger: dat het niet kan/mag! Natuurlijk: er zijn zeker ook momenten dat je ‘moet’ werken omdat er een deadline is afgesproken of omdat er technisch iets misgaat bij een klant waardoor jij je planning eventjes omgooit. Maar dat valt echt in het niets bij de vrijheid die je er verder door ervaart.

Als jij, net als ik, het heerlijk vind om je helemaal te verliezen in online technieken, processen en automatiseringen, dan is starten als technisch VA zeker iets voor jou!

De investering voor de opleiding van Natuurlijk Online

Ben jij overtuigd en wil je zelf starten als technisch VA zodat je kan werken van waar je maar wilt? Dan weet je nu hopelijk aan de hand van dit blog waar je moet zijn. Op het moment dat ik dit schrijft is de investering voor de Technisch VA opleiding € 2.997 excl. BTW en ik mag jou hier een mooie korting op geven!

Met de kortingscode: SOPHIE25 (of SOPHIE25FLEX voor betaling in termijnen) ontvang jij 25% korting op deze opleiding. Klik hier om je in te schrijven voor de opleiding en start met het opbouwen van jouw eigen Technisch VA business.

*In dit artikel maak ik mogelijk gebruik van affiliatelinks. Als je iets koopt via deze links, krijg ik een klein percentage over het totale bedrag, zonder extra kosten voor jou.

Lees meer!