TECHNISCH VA

Wie ben ik?

Sophie, 35 jaar, geboren in Deventer en woon nu samen met mijn 4 geadopteerde hondjes op Fiji. Nadat ik mijn accountancy-baan vaarwel had gezegd ben ik voor onbepaalde tijd op reis gegaan. Het was tijdens deze reis dat ik in aanraking kwam met de term Virtual Assistant en mijn digital noman avontuur is begonnen!

Wil je meer weten over wie ik ben? Lees dan hieronder verder of plan een (digitale) kennismaking in.

Van assistent-accountant in Nederland naar Technisch VA op Fiji…

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Ik groeide op met de gedachte dat ik succesvol moest zijn. Op zich niets mis mee. Ik dacht alleen dat succes vast zat aan mijn opleiding, mijn baan, mijn salaris. Het voelde dan ook als een mislukking toen ik van het VWO naar de Havo ging. Daarna was er de druk om meteen verder te studeren. Ik wilde graag reizen maar dit was voor mijn gevoel geen optie. Presteren moest ik!

In mijn zoektocht naar succes….

… volgde ik de HBO-opleidingen Rechten en Bedrijfseconomie (wat nou stilstaan om even na te denken wat ik nou eigenlijk wilde?). Die laatste studie heb ik afgemaakt en ik kwam terecht op een accountantskantoor. Een plek waar ik een superleuke tijd heb gehad, met een fijn team, maar het was overduidelijk dat mijn persoonlijkheid daar niet thuishoorde. Terwijl ik mijn weekenden doorbracht met spontane tripjes naar het buitenland, dromend van verre reizen en avontuur, maakten mijn collega’s zich druk om een niet sluitende administratie (terecht natuurlijk) en de bbq bij de plaatselijke voetbalclub. Ik merkte dat mijn manier van in het leven staan niet helemaal matchte met mijn collega’s.

Toen kwam ik op een punt in mijn leven waarop ik de keuze had:

– veilig blijven werken;
– of die lang gekoesterde wens om te gaan reizen nu eindelijk in vervulling laten gaan.

Ik koos voor het laatste.

Jarenlang reisde ik door Australië en Nieuw-Zeeland.

En ik had de meest uiteenlopende baantjes om maar weer wat geld te verdienen. Van barvrouw in een Skimpy bar (niet als Skimpy trouwens) tot benzinepompkassajuffrouw, strijken, kersen plukken en bananen inpakken.

Toen ik niet meer mocht werken in Australië, maar mijn reis niet wilde stoppen, ging ik zoeken naar andere manieren. Toen heb ik letterlijk gegoogled: ‘Hoe kan ik online geld verdienen?’ en er ging een wereld voor me open. Ik verdiepte me wat meer in het VA-schap en besefte dat dit echt bij mij past. Met mijn accountancy-achtergrond vond ik al gauw mijn eerste klanten waarvoor ik op afstand hun boekhouding mocht doen.

Langzaamaan kreeg het vorm en waar ik ook naartoe reisde, ik kon mijn werk doen. Maar toen ik in aanraking kwam met online techniek is mijn liefde voor het vak pas echt ontstaan. Sindsdien richt ik mij op een combinatie van technische ondersteuning en financieel overzicht. Ik ondersteun online ondernemers met hun website, e-mailmarketing, online leeromgevingen én financieel administratieve taken, zodat zij meer vrijheid ervaren en tegelijkertijd groeien met hun bedrijf.

Inmiddels woon ik al een tijdje op Fiji, eerst op een pieeeeep klein eilandje zonder enige luxe, inmiddels in de ‘grote’ stad.

Het leven is hier compleet anders dan waar ik ook maar ben geweest. Het is zeker niet makkelijk, dagelijks kom ik in aanraking met armoede, onrecht en dierenleed. Inmiddels heb ik zelf 4 zwerfhondjes in huis genomen, houd ik mij bezig met het voeren én (proberen te) vangen van honden om ze te laten steriliseren of castreren en is mij nóg meer duidelijk waarom ik doe wat ik doe. Anderen helpen bij hun online technieken zodat ik in staat ben om mijn missie hier uit te voeren.

En nu is het jouw beurt, laat je me weten wie jij bent?

Ik kom graag met je in contact om te weten te komen wat jouw dromen en verlangens zijn. Wat wil jij met jouw bedrijf bereiken en waar loop je op dit moment tegenaan? Wellicht is het iets waar ik jou bij kan helpen. Ben jij ook benieuwd of wij een match zijn? Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur**.

**Houd rekening met gekke mail-tijden aangezien ik standaard 10 uur of meer voorloop op Nederland 😉.

Een aantal feitjes over mij:

Pianist

Pianist wilde worden en als 16-jarige plannen maakte om de vooropleiding van het conservatorium te gaan doen, hier ineens geen zin meer in had en nu al bijna 10 jaar geen toets meer heb aangeraakt.

Veganist

Na jarenlang vegetarisch eten en alleen niet van mijn (Nederlandse) kaasverslaving af te komen hakte ik in Australië van de een op de andere dag de knoop door na de kaas daar te hebben geproefd 😂

Puzzelen

Ik enorm van puzzelen en bordspelletjes houdt. Ik kan mijzelf hier uren mee vermaken en het geeft mij ontzettend veel voldoening als het eenmaal af is. Grote kans dat hier ook mijn liefde voor de online techniek vandaan komt 😉

Ambivert

Ambi-watte? Dit houdt in dat je tussen introvert en extravert in zit. And that’s me! Ik vind het heerlijk om alleen te zijn (en heb dat ook nodig) maar vind sociale contacten ook belangrijk. Ik zit daarmee héél vaak in tweestrijd in bepaalde situaties.

Naar mijn diensten

Neem contact op

Naar mijn blog