Verhoog de openrate van je e-mails met deze simpele tip

🕑 3 juli 2023

Als technisch virtueel assistent help ik andere ondernemers met hun e-mailmarketing. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze willen het maximale halen uit hun contactenlijst. Een belangrijk aspect hierbij is de openrate van de e-mails, deze willen ze allemaal natuurlijk zo hoog mogelijk hebben. Wist jij dat er een eenvoudige, maar effectieve strategie is om de openrate van je e-mails te verbeteren? Het enige dat je nodig hebt is ActiveCampaign | Mailblue.

Wat is ActiveCampaign | Mailblue?

ActiveCampaign | Mailblue is een systeem waarmee jij gepersonaliseerde e-mails kunt versturen, afgestemd op het gedrag en voorkeuren van je contacten. Daarnaast kun je het ook inzetten om (een groot gedeelte van) je online business te automatiseren.

Het verhogen van de openrates van je e-mails

Een van mijn favoriete manieren om de openrate van e-mails te verhogen, is het gebruik van de als/dan stap in ActiveCampaign | Mailblue. Door het inbouwen van een Als/Dan stap in Mailblue kan je namelijk contactpersonen filteren op of ze een mail wel of niet hebben geopend. Een erg handige functie, vooral wanneer je bijvoorbeeld een gratis weggever verstuurd waarin je de contactpersoon wilt aanzetten tot verdere actie. De contacten die jouw mail na een bepaalde periode nog niet hebben geopend, kan je opnieuw targetten door ze de mail nogmaals te versturen. Maar dit keer met een andere onderwerpregel.

Wil jij Mailblue 14 dagen gratis uitproberen? Klik hier!

Probeer Mailblue 14 dagen gratis

Waarom is dit zo effectief?

Ten eerste, het geeft je een tweede kans om de aandacht van de ontvanger te grijpen. We weten allemaal hoe druk we het soms hebben, toch? Wie weet hebben ze gewoon de eerste e-mail gemist. Met een nieuwe onderwerpregel krijg je een nieuwe kans om hun interesse te prikkelen.

Ten tweede, door een andere onderwerpregel te gebruiken, lijkt de e-mail net nieuw genoeg om niet als spam gezien te worden. Dit vergroot de kans dat ze de e-mail daadwerkelijk openen en lezen.

E-mailmarketing hoeft geen rocketscience te zijn. Met de juiste tools, zoals ActiveCampaign | Mailblue, en de juiste strategieën, zoals de als/dan stap, kan je hele goede resultaten behalen en je bedrijf laten groeien.

Hulp nodig met het inrichten / optimaliseren van Mailblue?

Het kan zijn dat Mailblue in het begin een beetje overweldigend lijkt. Heb je hulp nodig bij het instellen van de als/dan stap, of wil je je gehele e-mailmarketing systeem verbeteren? Weet dan dat ik er voor je ben! Ik sta klaar om je te helpen en om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur mij dan gerust een email (sophie@sophiejustine.com) of vul het contactformulier in.

*In deze blog maak ik gebruik van affiliatelinks. Als je iets koopt via deze links, krijg ik een klein percentage commissie over het totale bedrag, zonder extra kosten voor jou.

*In dit artikel maak ik mogelijk gebruik van affiliatelinks. Als je iets koopt via deze links, krijg ik een klein percentage over het totale bedrag, zonder extra kosten voor jou.

Lees meer!